Zo maak je je tuin gezellig voor volgend jaar zomer

Je achtertuin is meer dan alleen een plek om rond te hangen met vrienden en familie. Het is ook een verlengstuk van je huis dat kan worden gebruikt voor entertainment, feesten of om thuis te ontspannen. Als je je tuin dit jaar gezelliger wilt maken, volgen hier enkele tips voor het creëren van de perfecte buitenruimte om de hele zomer door te ontspannen. Van vuurkorven tot terrassen, de grootste gezelligheidsmakers komen aan bod in deze blog!

Tuinmeubels

Als je gezegend bent met een ruime achtertuin, dan kun je deze inzetten als tweede woonkamer. Er is tenslotte niets fijner dan in de zomer lekker te ontspannen in de tuin met een goed boek en een glas ijskoude limonade. Ook eten is ontzettend gezellig in de tuin, als je er de ruimte voor hebt. Om ervoor te zorgen dat je comfortabel in de tuin zit, is tuinstoelen kopen natuurlijk een must. Je kunt kiezen voor het creëren van een lounge terras waar je de voeten omhoog kunt gooien. Maar je kunt ook kiezen voor een gave aluminium tuinset dat bestaat uit stoelen en een tafel waar aan gegeten kan worden. Het voordeel van aluminium is dat het stevig materiaal is dat bestand is tegen de invloeden van het Nederlandse weer.

Een vuurkorf

Wat maakt een tuin gezelliger dan een vuurkorf of tafel met haardvuur in het midden? Vuur is een belangrijk element en kan letterlijk en figuurlijk zorgen voor warmte. Op de koelere zomeravonden is het dan ook heel fijn om met z'n allen rond een vuurkorf te zitten en verhalen uit te wisselen. Ook kun je heerlijk marshmallows roosteren en genieten van warme chocolademelk in de winter. Zo kun je ook in de koudere seizoenen genieten van je tuin.

Planten en bloemen in de tuin

Planten en bloemen zijn echte sfeermakers. Het is dan ook een aanrader om je tuin vol te planten met mooie groene planten en kleurrijke bloemen. Kies voor planten die het hele jaar door groeien, zodat je altijd omgeven wordt door de kleur groen. Er zijn verschillende soorten planten voor in de tuin en het hangt af van je persoonlijke smaak welke je kiest. Heb je bijvoorbeeld een schutting in de tuin die je wilt bedekken? Dan is een mooie klimop plant zoals hedera of passieflora een goede keuze om de boel op te fleuren.

Tuinverlichting

's Avonds wil je misschien ook wel van je tuin genieten. Hier heb je degelijke verlichting voor nodig. Je kunt kiezen uit gezellige lantaarntjes met kaarsen erin, vloerverlichting, maar ook gezellige stringverlichting. Licht kan de sfeer in een tuin, zoals in elke ruimte, flink bepalen. Maak van tevoren een lichtplan zodat je niet teleurgesteld raakt door het resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *