Zo houd je elke maand geld over!

De meesten willen het liefst uiteindelijk financieel onafhankelijk zijn. Zelf kunnen bepalen wat je heel de dag doet en niet na hoeven denken over de financiële situatie, heerlijk. Echter, om dit voor jezelf voor elkaar te krijgen is niet eenvoudig. Je dient nu al te beginnen met elke maand geld apart te zetten en je vermogen te vergroten. Om je op weg te helpen naar financiële vrijheid, hebben wij een aantal tips voor jou hoe je elke maand geld overhoudt. 

 

Voorkom onnodige uitgaven

Als jouw doel financiële vrijheid is, dan is het belangrijk dat je onnodige uitgaven voorkomt. Bij onnodige uitgaven kan je bijvoorbeeld denken aan wat lekkers bij het tankstation. Het lijkt misschien maar een paar euro, maar wanneer je 2 à 3 keer per week naar het tankstation gaat, dan is dit al snel 500 euro op maandbasis. Juist op deze kleine uitgaven kun je erg veel geld besparen. Let er natuurlijk wel op dat je hier niet in gaat overdrijven en helemaal niks meer goedkeurt bij jezelf. De weg naar succes moet namelijk wel dragelijk blijven.

 

Kijk of je geld kunt besparen op je motorverzekering

Iedereen die een eigen huisje heeft, heeft ook te maken met vaste lasten. Als je graag snel een vermogen op wilt bouwen, dan is het erg belangrijk dat je kijkt naar hoe je de vaste lasten naar beneden kunt krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld een motor voor de deur hebt staan, kan het erg zinvol zijn om het verzekeren motor via een andere partij te laten lopen.  Vooral wanneer je een Allrisk verzekering hebt of wilt is het de moeite waard om hier naar te kijken. Je kunt hier door goed te zoeken op jaarbasis wel meer dan 150 euro op besparen. Om erachter te komen welke motorverzekering het meest voordelig is, kun je gebruik maken van een motorverzekering berekenen tool. 

 

Hoeveel geld geef je per maand uit aan boodschappen?

Boodschappen doen kan na verloop van tijd aardig wat geld kosten. Wekelijks ga je al snel 2 a 3 keer langs de winkel om wat eten en drinken te kopen en hoeveel geld je hier nu precies aan uitgeeft is onduidelijk. Echter, in de meeste gevallen gaan er maandelijk honderden euro's naar boodschappen toe en dat kun je zien als kans. Je kunt hier namelijk geld op besparen, maar het is dan wel belangrijk dat je er een mooi doel aan koppelt. Zo kun je bijvoorbeeld tegen jezelf zeggen dat je aankomende maand 50 euro minder aan boodschappen uit wilt geven. Op jaarbasis is dat dan al zo'n 600 euro. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *