Wil jij ook rijinstructeur worden?

Flink wat mensen hebben de afgelopen periode helaas hun baan verloren door het corona virus. Daardoor zijn er best wat mensen nu op zoek naar een baan. Veel mensen zouden misschien niet meteen aan deze baan denken, maar toch is het zeer leuk om dit te doen. Als instructeur in de auto kan jij er namelijk persoonlijk voor zorgen dat mensen hun rijbewijs kunnen halen. De opleiding rijinstructeur is dan ook zeer aan te raden. Het is een afwisselende baan waar jouw kantoor de auto is. Hierdoor zie je ook nog eens wat van de Nederlandse wegen en daarnaast kan je jouw kennis overgeven aan leerlingen. Dat is uiteraard het mooiste onderdeel van dit werk. Tevens zorg jij natuurlijk direct voor de veiligheid op de Nederlandse wegen, wat ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee zal brengen. 

Instructeur 

Als instructeur heb je dus veel verschillende soorten verantwoordelijkheden die niet geheel onbelangrijk zijn. Daarom is het uiteraard belangrijk dat je de juiste opleiding volgt om ook aan de slag te kunnen als rijinstructeur. Het hebben van de kennis over de auto en wegen is namelijk één ding, maar het is natuurlijk ook wel handig als je deze kennis ook op de juiste manier aan de leerlingen kan overbrengen. Daarom is de opleiding tot rijinstructeur absoluut aan te raden. Tijdens deze opleiding zal je je focussen op de theorie van de wegen en alle wetten omtrent de wegen en auto’s. Op deze manier kan je dus jouw kennis verbreden waardoor je alles zal weten over en van de wegen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat jij als toekomstige instructeur zelf de skills hebt om op de juiste manier te kunnen rijden. 

De praktijk

Om hier zeker van te zijn zullen er toetsen afgelegd moeten worden. Naast het feit dat je zelf moet kunnen rijden, is het ook erg belangrijk dat je het overzicht kan houden en zo nodig kan ingrijpen bij de leerling wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat. Hiervoor moet je als toekomstig rijinstructeur ook een stage lopen. Het is dan ook zeer belangrijk dat je alle opgedane kennis in de praktijk kan toepassen. Deze zal vooral op een actieve manier uitgevoerd moeten worden, waardoor je dus al een beetje aan de slag zal kunnen gaan als instructeur in de auto. Na de stage moet er nog een examen afgelegd worden en als dat gehaald wordt, zal je een officieel gecertificeerd rijinstructeur zijn. Zo kan je voor een bedrijf gaan werken of voor jezelf aan de slag kunnen gaan als instructeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *