Wat te doen bij waterschade Macbook?

Hoewel we allemaal de gevaren van water in combinatie met een MacBook onderkennen, gebeuren er nog dagelijks ongelukken. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat we tegenwoordig zelfs eten en vooral drinken in de directe omgeving van de Macbook. En dat in de wetenschap dat een glas water al ernstige gevolgen kan hebben voor de werking van je computer.

Een van de meest voorkomende problemen voor eigenaars van een MacBook

Een ongeluk is snel gebeurd en dus kan er zomaar MacBook waterschade ontstaan. Het is zelfs het meest voorkomende probleem van de MacBook tegenwoordig. Jouw MacBook kan door vocht zelfs defect raken. Geen enkele situatie wat betreft waterschade en jouw Macbook is vergelijkbaar. Bij de één zijn defecten niet meteen maar pas later zichtbaar, een andere Macbok zal meteen uitvallen. Is er sprake van MacBook waterschade, dan is het in elk geval altijd verstandig om de computer uit te schakelen.

Kies je voor een specialist of tracht je zelf de problemen te voorkomen?

Je kunt vervolgens twee dingen doen als sprake is van MacBook waterschade. De eerste optie is helemaal niets meer aan de computer den en meteen de assistentie inroepen van een gespecialiseerd bedrijf. Die zijn als geen ander in staat om een MacBook weer watervrij te krijgen. Op die manier heb je waarschijnlijk ook de grootste kans op volledig herstel van je MacBook. Je kunt ook zelf proberen iets aan de waterschade aan je MacBook te doen. Garanties op herstel heb je dan niet. Het zal zeker ook met de staat van jouw computer te maken hebben voor welke optie je kiest.

Positioneer je toetsenbord zo dat het water er uit gaat lopen

Zelf zorg je bij waterschade dat je het toetsenbord zo positioneert dat het water er uit zal lopen en dus niet meer bij belangrijke onderdelen terecht komt. Door dit meteen te doen, kun je wellicht de schade beperken. Heb je de indruk dat er geen vocht meer uit het toetsenbord komt, dan kun je als extraatje nog vochtvreters gebruiken. Door de computer meteen uit te schakelen – als dat niet al automatisch gebeurd is- kun je daarnaast voorkomen dat chips en zekeringen door gaan branden. 

Nooit helemaal vochtvrij door de toepassing van rijst

Een bak rijst? Vaak wordt dit inderdaad genoemd als een soort van wondermiddel. Mensen verbergen hun MacBook in een dikke laag rijst en proberen vervolgens het apparaat enkele dagen later weer aan te zetten. Soms lukt dit, soms echter kan dan alsnog kortsluiting ontstaan. Bovendien is het een feit dat je alleen met behulp van rijst een MacBook nooit helemaal vochtvrij krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *