Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een motor

Ben jij helemaal klaar met autorijden en fietsen en ben je toe aan iets nieuws? Dan is het kopen van een motor een goed idee. Motorrijden is een erg leuke bezigheid en je bent ook snel van A naar B. Maar hoe moet je nou een motor kopen als je er totaal verstand van hebt? Je wilt natuurlijk geen miskoop maken. Om ervoor te zorgen dat jij geen spijt krijgt van het aankopen van je motor hebben wij in deze blog een aantal tips opgesteld.

Bepaal je budget

Voordat je kan gaan zoeken zal je je wensen en je budget op een rijtje moeten hebben. Het budget is namelijk een belangrijke factor bij het kopen van een nieuwe motor, zo weet je een beetje waar je moet zoeken. Wees ook bewust van de kosten van een motor. Naast de aanschafprijs ben je ongeveer 600 tot 1200 euro kwijt zijn aan bijvoorbeeld onderhoud, belasting en je WA motorverzekering. De motorverzekering sluit je natuurlijk af bij Direct Motor Verzekeren

Nieuw of tweedehands?

Een belangrijke beslissing is of je gaat voor een nieuwe of tweedehands motor. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo is een tweedehands motor een stuk goedkoper, zijn de afschrijvingskosten lager en is waardeverlies na een ongeluk een stuk kleiner. Een nieuwe motor brengt dat wel weer garantie met zich mee en minder kans op mankementen aan de motor. Ook is een nieuwe motor volledig naar wens af te stellen en een tweedehands niet. Weeg dit dus goed tegen elkaar af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *