Velgen online kopen? Hier kun je op letten

velg

Tegenwoordig kun je alles online kopen, dus ook velgen voor jouw auto. Of je nu stalen velgen of lichtmetalen velgen koopt, er zijn een aantal punten waar je moet letten. Velgen kennen namelijk verschillende maten waarmee je rekening moet houden. De specialisten van SLM Velgen leggen je in deze blog uit welke punten belangrijk zijn.

Bekijk ook: 

Veemann velgen

Carmani velgen

Breedte

De breedte van een velg wordt aangegeven in het aantal J. 1 J staat voor 1 inch. Een inch is 2,54 centimeter. Je kunt de velgenbreedte berekenen door de ruimte tussen de opstaande velgranden te meten. 

Steekmaat

De steekmaat bestaat uit het aantal gaten voor bouten en moeren die de velg heeft. De steekmaat is voor veel auto’s verschillend. Ook bestaat de steekmaat uit de diameter van de denkbeeldige cirkel die door de harten van de gaten loopt.

Een voorbeeld van een veel voorkomende steekmaat is 5×100 dit wil dus zeggen dat de velg vijf boutgaten heeft en dat de cirkel door die boutgaten een diameter heeft van 100 millimeter.

Naafgat

Een belangrijk onderdeel bij het monteren van de velg, is het naafgat. Het naafgat van de velg dient dezelfde diameter te hebben als de naafas van de auto. De naafas is het uitstekende deel van de remschijf van je auto. Hier valt het wiel overheen. Het naafgat van de velg dient dezelfde diameter te hebben als de naafas van de auto.

ET Waarde

Deze waarde geeft aan in hoeverre de velg naar binnen of buiten komt te staan. De ET waarde komt heel nauw, deze mag slechts 5 millimeter afwijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *