Veelzijdige vakantie in Gran canaria

Gran Canaria

Gran Canaria is een ontzettend populaire vakantiebestemming, wat voor sommige mensen al een reden is om er niét naartoe te gaan. Je wil namelijk niet als nummertje behandeld worden in een verder overvolle plek die draait op massatoerisme.  Maar als je weet wat Gran Canaria allemaal te bieden heeft, laat je je niet ervan weerhouden door het verlangen een meer authentieke plaats uit te zoeken. Bovendien kent het eiland veel verschillende hoekjes die lang niet allemaal even druk bezocht zijn. Dat heeft onder andere te maken met de veelzijdigheid van Gran Canaria: het kent zowel groene bossen als bergen als woestijnachtige gebieden. 

Gran Canaria

Voor ieder vakantietype 

Die veelzijdigheid uit zich niet alleen in het landschap, maar ook in het type activiteiten dat je er kan doen. Allereerst is dit zonovergoten oord natuurlijk een utopie voor degenen die zich tot missie hebben gesteld op vakantie vooral bruin te worden en te relaxen. Maar ben je meer een natuurliefhebber, dan kan je ook fietsen of wandelen door al het landschap dat Gran Canaria te bieden heeft. Ben je meer een liefhebber van een actieve vakantie? Ook dan is Gran Canaria geschikt omdat je hier ontelbare watersporten kan beoefenen. Zelfs de culturele reiziger kijkt zijn ogen uit in de hoofdstad Las Palmas met haar vele bezienswaardigheden. Ook de pittoreske dorpjes eromheen zijn de moeite waard te bezoeken. 

De mooiste stranden

Wat voor type vakantieganger je ook bent, een dagje naar het strand moet er altijd tussen zitten. Bovendien ontkom je toch niet aan de hitte, dus dan kan je maar beter ook meteen wat afkoeling zoeken aan zee. Playa del Ingles of Maspalomas zijn de drukke zandstranden, maar er zijn ook rustige badplaatsen zoals San Agustin of Amadores. Ook in het Noorden zijn minder druk bezochte stranden te vinden bij vissersdorpjes Gaete en Puerto de las Nieves. Hier zijn ook kiezelstranden. Een must-see is toch wel het stadsstrand Las Canteras bij hoofdstad Las Palmas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *