Tips voor een fijne man cave

Een mancave, wie heeft m niet. Of misschien beter gezegd; wie wil m niet? Zeker wanneer je in een drukke gezinssituatie verkeerd, is het heerlijk om je af en toe evn terug te trekken in je eigen walhalla. In deze blog gaan we een aantal optie bij langs om een mancave te realiseren, en deze in te richten naar wens.

Locatie

Alles valt en staat natuurlijk met een goede locatie voor jouw mancave. Waar de één een plek op de zolder creëert, maakt je ander de schuur of garage tot zijn eigendom.

Belangrijk is natuurlijk in basis dat het een plek is waar jij alleen kunt zitten of met kennissen en vrienden, zonder dat je gestoord wordt. Het is daarbij natuurlijk prettig dat het warm en droog is. Met die uitgangspunten kun je zelf nagaan welke plekken jij als beste opties agt voor jouw mancave. Het hoeft verder niet groot of luxe te zijn. Wie het kleine niet eert..

Inrichting

Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Waar de één kiest voor bar en een flipperkast, kiest de ander voor een gezellig zitje met een tafeltje een koelkast. Om de juiste keuzes te maken, is het vooral belangrijk om je interesses te volgen. Wanneer je houdt van voetbal, dan is het logisch om bijvoorbeeld een schilderij of verlichting van je favoriete club te monteren. Wanneer je meer van de tafelspelen bent, dan is het bijvoorbeeld een optie om een pokertafel te installeren. Wanneer je de goede inrichting hebt gekozen kun je het soms afmaken met leuke decoratie. De meeste mannen zullen daarbij niet denken aan kaarsjes en bloemetjes. Mooie glazen of bierviltjes kunnen ook een leuke optie zijn.

Functioneel

Ook kun je van jouw mancave (deels) een functionele ruimte maken. waar de één het liefst de hele avond achterover hangt en televisie kijkt, is de ander liever bezig met een knutselproject. Wanneer je vooral tot de laatste categorie behoort, is het natuurlijk belangrijk om daarvoor de juiste spullen op voorraad te hebben. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mooie werkbank, en gereedschap als hamers en zagen. Wanneer je geregeld met specifieke projecten bezig bent, kun je daar natuurlijk je voorraad op aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan slagpluggen voor specifieke montages of hoogglans lak om alles mooi af te werken. In feite zijn de keuzes voor inrichting natuurlijk erg persoonlijk. Het belangrijkste is dat jij er in je element bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *