Scheid al het afval binnen het bedrijf

We weten ondertussen allemaal wel dat recyclen belangrijk is voor onze planeet. We moeten nou eenmaal rekening houden met het milieu en daarbij is het dus noodzakelijk dat we verspilling en vervuiling tegen zullen gaan. Dit kan iedereen als particulier op veel verschillende manieren aanpakken. Het is dan ook mogelijk om het afval te scheiden, niet te veel gas en water te gebruiken en ook is het fijn wanneer men niet te veel aankopen doet op het gebied van producten, zoals kleding. Toch is het ook noodzakelijk dat de bedrijven zich goed bezig gaan houden met deze onderdelen. Uiteindelijk kunnen de particuliere mensen thuis genoeg doen, maar de bedrijven maken met hun acties vaak een grotere impact. Zo is het tegenwoordig de bedoeling dat ieder bedrijf het afval zal scheiden, zodat het gerecycled kan worden. 

PMD 

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten afval waar je als bedrijf mee te maken kan krijgen. Dit ligt vaak dan ook maar net aan de sector waarin jij je als bedrijf bevindt. Toch is het fijn, ook voor de klanten, om te zien dat een bedrijf bezig is met het milieu en de voetafdruk die zij achterlaten. Eén van de grotere vervuilers hedendaags is het materiaal dat gemaakt wordt van plastic. Dit afval wordt in de termen ook wel omschreven als pmd afval. Pmd staat voor plastic, metaal en drankkarton. Hierdoor is het ook meteen makkelijk om te begrijpen welke soorten afval er in deze prullenbak mogen belanden. Hierbij kan dus gedacht worden aan waterflesjes, bierblikjes, conservenblikken en melkpakken. Dat mag dus allemaal bij het pmd afval worden gegooid. 

Container 

Als particulier is het wat simpeler om hiervoor een aparte prullenbak in huis te halen. Echter, wanneer jouw bedrijf vaak met dit type afval te maken krijgt, zoals bij bedrijven in de horeca, kan het aan te raden zijn om een pmd container voor jouw bedrijf te regelen. In de pmd container kan dan al het pmd afval worden weggegooid. Deze containers kunnen simpel en snel online worden gehuurd. De container zal vervolgens bij jouw bedrijf worden geleverd, waarna deze om de zoveel weken geleegd zal worden. Het bedrijf zal er dan dus ook voor zorgen dat het afval op de juiste manier gerecycled zal worden. Jouw medewerkers hoeven er dus alleen maar voor te zorgen dat het pmd afval in de daarvoor bedoelde container zal eindigen. Zo is jouw bedrijf goed bezig voor het milieu, zonder dat dit al te veel extra geregel zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *