Populaire nieuwe sporten voor komend voorjaar

Als je naar buiten kijkt lijkt het voorjaar misschien nog ver weg, maar ook achter deze wolken schijnt ooit weer de zon. Juist daarom leek het ons leuk om je in dit artikel een beetje inspiratie te brengen voor de sporten waar je dan mee aan de slag zou kunnen. Voorpret is immers ook wat waard.

En wie weet kun je alvast een beetje oefenen op een mooie herfst- of winterdag. Ook dan kan het namelijk heerlijk zijn om buiten te sporten nietwaar? Zeker als het zonnetje schijnt en je longen zich vullen met die heerlijk frisse, koude winterlucht.

Steppen

Grote kans dat je deze nog van “vroeger” kent, maar steppen is zeker niet meer alleen voor kinderen. Ook steeds meer volwassen weten de step te vinden. Ze gebruiken hem bijvoorbeeld als onderdeel van het woon- werkverkeer. Steppen naar de trein, inklappen en mee naar je aankomststation.

Maar ook als sport op zichzelf wordt steppen steeds populairder. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld ook heuse toersteps, die gebouwd zijn om langere tijd comfortabel te kunnen steppen. Zo’n toerstep wordt ook wel een kickbike genoemd en het is een complete work-out om daar een tocht op te maken.

Suppen

Tijdens suppen sta je op een soort surfplank, die je over het water voortbeweegt met een lange peddel. Een beetje te vergelijken met kanoën dus, maar dan staand. Suppen is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden, zeker als sport voor in de lente of de zomer. Dat heeft natuurlijk te maken met de kans op een nat pak: dat is net even wat draaglijker wanneer je daarna in het zonnetje kunt opdrogen.

Suppen is een populaire manier om waterige natuurgebieden te verkennen, maar ook gewoon als een prettige impuls voor je dagelijkse portie beweging.

Padel

Padel tenslotte is een soort combinatie tussen tennis en het al jaren populaire squash. Deze hype is afgelopen zomer overgewaaid en heeft direct een stevige plaats veroverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *