Laat je auto vaker staan

De benzineprijzen zijn weer enorm gestegen. En als het verleden ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat prijzen zelden weer hard dalen. Misschien herinner jij je het kwartje van Kok nog wel. Wim kok was een politicus die de prijzen van de benzine ophoogde met een kwartje. Dat was nodig voor de staatskas, zodat er voldoende geld binnen zou komen. Maar deze maatregel was slechts tijdelijk en dat zou daarna weer teruggedraaid worden. Toch zijn de benzineprijzen nooit meer echt terug omlaag gegaan. En zo blijkt dat de prijzen duurder maken makkelijker en sneller gebeurt dan de prijzen weer laten dalen. Zeker zolang de vraag naar benzine groot blijft zal de prijs van het aanbod niet lager worden. Zo werkt de economie nou eenmaal.

Auto is niet altijd makkelijker

Heb je een auto voor de deur staan, dan heb je ook vast ervaren dat het verleidelijker is om snel met de auto ergens heen te gaan. Zeker op druilerige en koude dagen stap je minder snel op de fiets.  Toch zou het een goede overweging zijn om de auto eens wat vaker te laten staan. Het scheelt niet alleen veel in de kosten van onder andere het benzinegeld, maar in  drukke steden is het ook gewoon niet altijd makkelijk om overal met de auto te komen of om ergens de auto te kunnen parkeren. Woon jij in een drukke stad zoals Rotterdam of Amsterdam, dan is het misschien wel net zo interessant om je auto helemaal weg te doen. De kosten die je dan bespaard kun je weer investeren in een goede fiets. Een elektrische fiets of een bakfiets zijn ideaal om toch snel op de plaats van bestemming te komen en ook veel spullen mee te kunnen nemen. Zo mis je de auto nauwelijks.

Huren kan altijd

Bij autoverhuur Amsterdam kun je altijd een auto huren als je er echt eentje nodig hebt. Heb je dus geen auto meer voor de deur staan, maar ga je een dagje op pad. Huur dan een auto die past bij wat je nodig hebt. Als je goed voor het milieu wilt zorgen kun je zelfs een elektrische auto huren in Amsterdam. Of een verhuiswagen als je een keer grote spullen wilt verplaatsen van je oude huis naar je nieuwe woning. Er is meer mogelijk dan je denkt. Daar hoef je echt niet meer een eigen auto voor te hebben die je bakken met geld kost aan benzinekosten en verzekeringen. Denk daar maar eens over na!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *