Heftrucks in alle soorten en maten

Heftrucks zie je vaak op grote bedrijventerreinen. Ze zijn vooral geschikt voor het verplaatsen van zware goederen. Bijvoorbeeld bij logistieke centra, als er goederen verplaatst moeten worden naar magazijnen, of bij bouwplaatsen waar veel nieuwe goederen voor nodig zijn. Maar ook in de tuinbouw kunnen heftrucks handig zijn, om nieuwe gewassen te verplaatsen. Heftrucks komen in alle soorten en maten. Sommige rijden op benzine, sommige op diesel en sommige zelfs elektrisch. En natuurlijk verschilt de draagcapaciteit per heftruck. 

Welke heb ik nodig? 

Welke heftruck jij nodig hebt, hangt er maar net vanaf in wat voor soort omgeving je moet gaan werken, en welke goederen je gaat vervoeren. Als je binnen moet zijn, kan je bijvoorbeeld wel een elektrische heftruck nemen. Maar als je buiten of op ruw terrein moet zijn, wil je liever een dieselmotor. Ook het formaat wielen moet je aanpassen aan je omgeving. Voor een vlakke, gladde ondergrond zijn kleine wielen geschikt, voor een ruwere of hobbelige ondergrond zijn juist grote wielen geschikt. Verder moet je goed weten hoe zwaar de goederen gaan worden die je moet vervoeren, want dan kan je het hefvermogen daaraan aanpassen. 

Soorten

Er zijn veel soorten heftrucks. Je hebt meeneemheftrucks, die je vast kan koppelen aan een oplegger en op locatie direct kunt gebruiken. Je hebt vorkheftrucks, die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn. Binnen de vorkheftrucks kan je kiezen welk formaat wielen je wil gebruiken en wat voor aandrijving je nodig hebt. Ruwterreinheftrucks, je raadt het al, gebruik je voor ruw terrein buiten. Deze trucks komen met banden die een grof profiel hebben om je extra grip te geven. Er zijn ook smalle gang heftrucks, voor locaties die wat kleiner zijn, zoals een magazijn met veel gangen. Deze trucks zijn flexibel in te zetten. Zijlader heftrucks zijn geschikt voor echt zware ladingen. Hier wordt de lading op de zijkant geladen, terwijl de wielen zich op de uiterste hoeken bevinden. Dat zorgt voor extra stabiliteit en daarmee extra draagvermogen. Tot slot heb je nog vierwegheftrucks. Deze hoeft in tegenstelling tot de andere heftrucks geen bochten te maken, maar kan zelf alle kanten op rijden. Met deze truck heb je dus een stuk minder ruimte nodig en voorkom je botsingen!

Heftruck regelen

Een heftruck kan je kopen, als je van plan bent voor langere tijd op dezelfde locatie een heftruck in te zetten. Dan kan je kijken naar een tweedehands heftruck om kosten te besparen, en omdat nieuw niet per se beter is. Ook kan je heftrucks huren, als je er eenmalig een nodig hebt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *