Fietsen is eigenlijk ultiem

Ik vind dat fietsen de norm moet zijn in elk land, overal, altijd. Ik vind dat alle landen fietspaden en stroken moeten hebben. Ik vind dat alle landen fietssnelwegen over lange afstand moeten hebben natuurlijk met veilige fietslampen. Dat zijn de dingen waar zowel fietsers als alle anderen die op de weg zijn, baat bij zullen hebben.

Transportvermogen staat nu centraal

Ik denk dat ons belangrijkste vermogen ons transportvermogen is. Ik heb niet echt auto’s nodig. Ik heb zelfs geen kleine auto’s nodig je kan eenvoudig fietstassen kopen en daar al je boodschappen in doen. Ze kunnen goed zijn als je de afstand met een bepaalde snelheid wilt afleggen. Maar waar het echt om gaat is de lange afstand. Je moet niet zo afhankelijk zijn van korte afstanden.

De ironie van deze verschillende beleidsmaatregelen voor fietspaden is dat ze in wezen gericht zijn op fysieke infrastructuur op een manier die los staat van andere beleidsterreinen zoals het gewicht fietsenrek wat je fiets stallen veilig maakt. De andere beleidsterreinen, het vervoersbeleid, het volksgezondheidsbeleid, het volksgezondheids- en huisvestingsbeleid, al die andere beleidsterreinen zijn afhankelijk van die fysieke infrastructuur. We betalen er allemaal in zekere mate voor. Dat betekent dat er mogelijkheden zijn om milieueffecten, transporteffecten, volksgezondheidseffecten, huisvestingseffecten enzovoort te beheersen. We moeten een beleid hebben om ons land en onze lucht te beheren en te beschermen. Maar als we geen beleid hebben dat onze vervoerssystemen beschermt, zullen we onze lucht niet hebben. We zullen onze lucht voor een zeer lange tijd niet hebben.

Het kan gezonder dan een auto

Fietsen en lopen en andere alternatieven zijn beter om verkeersopstoppingen te verminderen. Mensen die deze alternatieven gebruiken, zullen zich met een hogere snelheid verplaatsen. Het zal een beetje minder ruimte innemen, dus de verkeersopstoppingen zullen verminderen. 

Het zal voor niemand van ons voldoende zijn om in de berm van de snelweg te rijden of in een auto die de hele dag stilstaat daarom raad ik mensen aan hun eigen online fietsonderdelen kopen, en hun fiets te repareren! Maar we moeten ons ook richten op fysieke infrastructuur om het voor mensen gemakkelijker en veiliger te maken om zich te verplaatsen. Het is mijn hoop dat al deze dingen zullen bewegen in een niet al te verre toekomst gebruik kunnen te gaan maken van meer fietsen, en dan minder auto’s natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *