Een Tesla laadpaal en laadkabel kopen

Het meest bekende elektrische auto merk is Tesla. Het bedrijf heeft meerdere elektrische auto’s uitgebracht en ze zijn erg populair. Echter is Tesla het enige merk dat gebruik maakt van eigen connectoren voor het opladen van elektrische auto’s. Alle andere elektrische autos kunnen namelijk gebruik maken van een universele oplader. Het is daarom belangrijk om de juiste laad producten voor de Tesla te vinden. Soolutions heeft hiervoor een ruim aanbod en heeft ruime ervaring om te kunnen adviseren welke producten geschikt zijn voor welke elektrische auto. 

Tesla laadpaal

Er zijn verschillende opties voor een Tesla laadpaal installatie. Zo zijn er staande laadpalen en laadpalen die aan de muur kunnen worden bevestigd. Hierbij gaat het vooral om smaak, ze hebben in essentie dezelfde kwaliteiten. Het hangt af van de plaats waar de auto geparkeerd gaat worden waar de laadpaal het best kan staan. De laadkabel moet de auto ruim kunnen bereiken zodat het gemakkelijk is om de auto op de stroom aan te sluiten. Als de beste positie is gevonden kan worden bepaald of een staande of hangende paal beter in de desgewenste ruimte past. 

Een bekende laadoplossing voor thuis is de Tesla Wall Connector. Die kan ook worden geïnstalleerd met een stroomonderbreker, om de juiste koppeling te maken met het energienetwerk van het huis. Er zijn ook alternatieven. 

Tesla laadkabel 

Alle modellen van de elektrische Tesla auto’s maken gebruik van een type 2 laadkabel. De aansluiting die hoort bij deze type 2 laadkabel, wordt ook wel de Mennekes aansluiting genoemd. De snelheid waarmee de elektrische auto kan worden opgeladen is afhankelijk van drie factoren: van het soort laadpaal, van het maximale vermogen die de laadkabel kan bieden en de maximale laadcapaciteit van de elektrische auto zelf. 

Voor elk type Tesla is er een geschikte laadkabel. Zowel 16 als 32 Ampère is vaak geschikt. Verder hangt het van de laadsnelheid af welke fase kabel het best ingezet kan worden. Om er zeker van te zijn dat de laadkabel de maximale laadsnelheid niet vermindert, is het verstandig een laadkabel te kiezen die niet al te ver onder de limiet aan kW zit waarmee de auto kan opladen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *