De voordelen van fleet management software

Voor bedrijven die veel werken met chauffeurs en verschillende voertuigen is het hoofdzaak dat alle auto’s en chauffeurs goed begeleid worden. Een wagenpark moet goed georganiseerd zijn en blijven, anders wordt het een grote chaos. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin overzicht houden ons steeds gemakkelijker wordt gemaakt. Wagenparkbeheer kan tegenwoordig heel fijn geregeld worden met fleet management software. Hier volgt een kleine uiteenzetting van een aantal mogelijkheden die fleet management software je kan bieden. 

GPS voertuig tracking

Met dit GPS systeem ben je ten alle tijden op de hoogte van de status en activiteiten van alle wagens in jouw wagenpark. Met deze optie kan je aan je klanten en chauffeurs nauwkeurige aankomsttijden doorgeven. Ook kan je files voorkomen en ben je flexibeler met het aanpassen van routes, want alles is live te volgen. 

Fleet dashcam

Met deze optie wordt er een camera op het dashboard geplaatst die de weg filmt. Mocht er een ongeluk plaatsvinden, dan kan je op de camera terugzien wat er precies gebeurd is. Dit geeft veel context en inzicht in het incident. Dit kan je gebruiken om je chauffeurs goed te coachen voor veilig gedrag op de weg. Ook is het handig om videomateriaal te kunnen aanleveren als bewijs, mocht het zo voorkomen dat er een valse aangifte wordt gedaan. 

Ritregistratie

Deze digitale rittenregistratie zorgt ervoor dat je niet meer met de hand de gereden kilometers hoeft bij te houden. Dit systeem is speciaal opgezet en ook goedgekeurd voor en door de Belastingdienst. Oftewel: gebruik je dit systeem, dan worden jouw gegevens automatisch bijgehouden en opgeslagen. En dat niet alleen; dit gebeurt op een fiscale manier. De gegevens worden automatisch verwerkt in een rapportage die wordt doorgegeven aan de Belastingdienst. 

Asset tracking

Met asset tracking heb je een goed overzicht over al je materieel. Je kan bijvoorbeeld je machines monitoren en zo de motoruren en het onderhoud bijhouden. Op die manier zal je nooit onverwacht iets moeten vervangen, omdat je de status al nauwkeurig kan volgen. Ook kan je opleggers volgen en zien welk materieel zich waar bevindt. 

Mobiel

Dit en nog meer kan je zelfs allemaal via een mobiele app volgen. Zo heb je realtime via je telefoon altijd inzicht en controle over het hele wagenpark. Dit is zowel voor medewerkers als beheerders. Medewerkers hebben zo een tool om snel en gemakkelijk te communiceren en aan hen toegewezen bestanden in te zien. Beheerders kunnen de workflow en klanttevredenheid verbeteren en in de gaten houden. Hoe makkelijk is dat?! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *