De ideale herenfiets!

In Nederland fietsen we enorm veel. We stappen op de fiets en fietsen gemakkelijk naar het werk, naar de voetbal of andere sporten in het weekend en is het een ideaal vervoersmiddel om even snel ergens naar toe te rijden. In nederland is het zelfs zo dat er meer fietsen als inwoners zijn, met een gemiddelde van 1,3 fiets per inwoner. Als we dit globaal berekenen, betekent dit dat ieder huishouden ongeveer één extra fiets in huis zal hebben staan. In dit blog zullen we je meer gaan vertellen over de specifieke herenfiets. In welke soorten en varianten is deze allemaal te verkrijgen en wat zijn de laatste trends? Laten we er eens naar kijken!

Verschillende soorten herenfietsen

Wanneer je op zoek bent naar een herenfiets, zijn er verschillende soorten fietsen te verkrijgen. Een typische herenfiets is kenmerkend aan het frame, waarbij er een stang in het midden van het frame is bevestigd. Bin damesfietsen kun je gemakkelijk opstappen, maar zul je bij een herenfiets je been over het zadel moeten gooien om comfortabel op te stappen. 

De meest voorkomende herenfiets is de herenfiets 28 inch. Herenfietsen zijn ook vaker te verkrijgen in grotere framematen, omdat deze fietsen langer zijn dan de damesfietsen. Je kunt de juiste framemaat berekenen, om vervolgens de fiets uit te kiezen. Een proefrit is altijd mogelijk, om zo in één keer de juiste fiets aan te schaffen en zul je hier enorm veel plezier van beleven!

Welke herenfiets past nu bij mij?

Nu is het natuurlijk zo dat er enorm veel verschillende fietsen te verkrijgen zijn, zo ook bij de herenfietsen. De framemaat is in eerste instantie het belangrijkste. Met de juiste framemaat zul je comfortabel kunnen fietsen en kun je goed met de voeten bij de grond komen. Een herenfiets 28 inch is ideaal voor iemand van 155 cm of langer, maar is de framemaat vanaf hier ook nog altijd aan te passen!

Kies voor de elektrische variant!

Nadat de juiste framemaat en de soort fiets is uitgekozen, is er ook nog een optie om te kiezen voor een elektrische variant. Rum 75% van de verkochte fietsen zijn elektrisch en zien we de elektrische fietsen ook steeds meer op de fietspaden verschijnen. De herenfiets beschikt hier over een elektrische trapondersteuning, waardoor je zelf niet meer veel kracht hoeft te zetten en zo grotere afstanden of juist sneller kunt gaan fietsen. Kijk snel of de elektrische variant iets voor jou is, waarna je wellicht al deze week kunt fitesen op een geschikte fiets!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *