Cafe Racer

Wat is een Café racer? Dit is een benaming voor een motor classificatie. Meestal zijn dit omgebouwde standaard motorfietsen. Comfort speelt geen rol meer bij Café racers. Het gaat tegenwoordig om de looks. Een motor aangepast naar de eigen wensen van de maker. Vroeger werd er veel geracet met motoren. Hierbij werden motoren zo licht mogelijk gemaakt om sneller te zijn. Vaak werd er geracet van café naar café. De naam verwijst naar een café in Engeland, The Ace Café, een wegrestaurant in Stonebridge in Engeland. Dit café was van 1938 tot 1969 een van de belangrijkste verzamelpunten voor Rockers. 

Diverse modellen

Er zijn van allerlei motoren omgebouwd tot Café racers. Het makkelijke is om bekende motoren te gebruiken, waar er veel van verkocht zijn in het verleden. Hiervan weet je zeker dat er veel onderdelen in omloop zijn en veel aftermarket onderdelen beschikbaar zijn. Zo is bijvoorbeeld de bmw k75 cafe racer een vaak gebouwd model. Hier zijn veel onderdelen voor te krijgen. Maar ook Cafe racer bmw r100 onderdelen zijn te volop te verkrijgen. Veel bouwers gebruiken graag de R-serie. Het motorblok is vrij strak, wat meestal bij Café racers in het zicht blijft. Dit blok heeft twee cilinders en geeft een mooi geluid. Nog een voordeel van dit type, is dat het subframe bolt-on is, en daardoor makkelijk aan te passen of te verwijderen is. Dit is een model wat vaak gebruikt wordt voor de beginnende bouwers.

Looks

Het gaat natuurlijk allemaal om de looks, de motor moet zo minimalistisch mogelijk zijn en zo strak mogelijk. Less is more geldt hier vaak bij. Een van de onderdelen die vaak gebruikt worden zijn led knipperlichten. Weg met die grote knipperlichten aan je motor, maar mooie kleine, of goed weggewerkte led knipperlichten zijn een must voor een echte Café racer. Knipperlichten, kuipdelen, koplampen of zadels, alles is te koop om je eigen droommotor te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *