Besparen op je vaste lasten? Volg onze tips!

auto

Het leven is al duur genoeg. Je geeft je geld natuurlijk het liefst uit aan ‘leuke dingen’. Maar waarschijnlijk gaat ook jouw geld voor een groot gedeelte op aan vaste lasten. Denk hierbij aan de kosten voor het huren van een woning (of de hypotheek) en de maandelijkse boodschappen kosten. In deze blog delen we enkele tips met je. Door te besparen, blijft er meer geld over voor leuke dingen. 

Besparen op vervoerskosten: de deelauto

Heb je een eigen auto in bezit? Het hebben van een auto kost je maandelijks geld. Zelfs als je auto geen kilometer heeft gereden! Maandelijks betaal je voor de verzekering van de auto en krijgt ook maandelijks een rekening gepresenteerd voor de wegenbelasting. Daarnaast ben je momenteel nog geld kwijt om je auto te stallen of te parkeren. 

Heb je jouw auto in de praktijk niet vaak nodig maar vind je het wel een fijn idee dat er altijd een auto in de buurt is? Dan raden we je aan om gebruik te maken van een deelauto. Zowel voor particulieren als voor bedrijven is dit interessant. Bij bedrijven noemen we dit ook wel ‘carsharing’. Sleutelbeheer makkelijk gemaakt!

Besparen op impulsaankopen in de supermarkt

In de supermarkt is het verleidelijk om te kopen wat je niet nodig hebt. Helemaal als je hongerig bent en vervolgens boodschappen gaat doen. Hoe je dit kunt voorkomen? Door je boodschappen online te doen! Je kunt je hiermee makkelijker aan je boodschappenlijst houden, zonder verleid te worden. 

Heb je zelf nog goede tips? Laat gerust een reactie achter onder deze blog. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *