Alles wat je moet weten over de remblokken van je motor

remblokken motor

Voor het onderhouden van je motor is het uitermate belangrijk dat je de staat van je remblokken goed in de gaten houdt. De remblokken zorgen er namelijk voor dat je motor snel tot stilstand komt, wanneer je de remmen indrukt. Een cruciaal onderdeel van je motor dus. Daarom lees je hier wat je moet weten om het optimale uit de remblokken van je motor te halen.

Regelmatig onderhoud is van groot belang

Het is uitermate belangrijk dat je de remblokken regelmatig controleert en vervangt. Met elk ritje dat je maakt op je motor maak je gebruik van je remblokken. Tijdens het remmen ontstaat er wrijving waardoor de remblokken warm worden en dus gaan slijten. Wanneer de dikte van je remschijven minder is dan 1,5 mm is het de hoogste tijd om deze te vervangen. Hiermee voorkom je het risico op een ongeluk doordat je motor niet meer op tijd remt en dat je motor wielen schade oplopen. Daarnaast is het belangrijk dat je het niveau van je remvloeistof regelmatig controleert. Het niveau van je remvloeistof daalt wanneer de zuigers van je remklauwen naar buiten uitzetten, doordat de remblokken slijten. Heb je motor onderdelen nodig? Kijk dan eens bij Boonstra Parts: dé grootste motorfiets onderdelen leverancier van Europa!

Geen eeuwig leven

Wanneer je remblokken toe zijn aan vervanging hangt nauw samen met hoe je rijdt. Wanneer je af en toe van je motor gebruik maakt, dan gaan je remblokken 30.000 km mee. Maar als je vaak en intensief gebruik maakt van je motor, dan gaan je remblokken 10.000 km mee. Daarnaast slijten de remblokken van je voorwiel sneller dan de remblokken van je achterwiel, omdat de remkracht voornamelijk op voorste remmen aankomt.

Bijpassende remblokken voor jouw rijstijl

Je kan ervoor kiezen om je remblokken tijdens een onderhoudsbeurt te laten vervangen of deze zelf te vervangen. Alle benodigde onderdelen zoals remblokken voor je motor, remvloeistof en remschijven, voor het onderhouden van de remmen van je motor zijn gemakkelijk online te vinden bij bijvoorbeeld Boonstra Parts, zodat jij je motor een goede onderhoudt kan geven en weer snel en veilig met je motor op pad kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *